Showing posts with label HOCKEY. Show all posts
Showing posts with label HOCKEY. Show all posts

Thursday, November 18, 2010

CURRENT AFFAIRS IN SPORTS AND GAMES OCTOBER 2010 including US open, Hockey, Grand prix, Wrestling, Records, Basketball, Tennis, Chess and Cricket

1. Who won the US open title for men this year after defeating Novak Djokovic?



2. Kim Clijsters of Belgium won the US women’s title to bag the record of the quickest victory in finals (59 minutes) since timings were first kept in 1980. Who was the runner up?



"That was a good shot!"


3. Which team defeated the reigning world and Olympic champion Netherlands to clinch their second women’s field hockey world cup?


4. Who won the Italian grand prix for Ferrari?



"Moment to cheer!!"


5. Who is the first Indian to win a World wrestling championship gold medal?


6. Which team secured the International basketball crown defeating Turkey?



"Oh Lord...."


7. Which English all rounder recently called it day from international cricket?


8. Who is the first Indian to get five consecutive world titles in boxing?


9. How many men have completed their career slam?


10. After a controversial voting session KIrsan Ilyumshinov was re-elected as the FIDE president. Which famous chess champion was defeated by him?


11. Who is the newly appointed chairman of the national cricket academy of India?


12. Which soccer club does the Ivory Coast footballer Didier Drogba play for?


13. Which controversial drug was re-classified by the world anti-doping agency from ‘non-specified’ stimulants batch to ‘specified substance’ paving way of survival for the accuse Indians sportspersons?


14. Which team won the Champions League Twenty-20 title?


Saturday, October 9, 2010

CURRENT AFFAIRS SPORTS AND GAMES QUIZ AUGUST 2010

1. Deepika pallikkal has been ranked 34 by WISPA to become the highest ranked Indian on Womens’ professional circuit. Who occupies the highest slot?



2. Who is the newly elected president of Hockey India?
Ans: Vidya Stokes


3. Who is the newly elected Secretary General of Hockey India?
Ans: Narinder Batra


4. Who is the first Indian to reach top 50 in Table Tennis world ranking
Ans: Sharath Kamal(45)


5. Asher Noria is famous in which sport?
Ans: Shooting


6. Who is the first Indian to win a US professional Golf championship?
Ans: Arjun Atwal


7. Which famous cricket historian wrote the book ‘A book of cricket days’?
Ans:Bakhitiar Dadabhoy


8. Magnus Carlson a 19 year old chess geek defeated Viswanathan Anand to become the highest rated youngster. In which country was he born?
"The new king of chess"-TIME magazine
Ans: Norway

9. The last surviving player of 1930 world cup passed away recently. The former nicknamed ‘Canoncito’(Little Cannon) was a strong contender of the Argentine team. Give his actual name.
Ans: Francisco ‘Pancho’ Varallo

10. Who won the chaotic and thrilling Belgium grand prix? Ans:McLaren’s Lewis Hamilton


                                           CONGRATS!
 Rajiv Gandhi award –Saina Nehwal

 Arjuna awards Highlights

Padmarajan Negi-Chess

Rajesh Chaudhary-Yatching

Dronacharya award Highlights

L.Ibomcha Singh-Boxing

11. Who won the world Badminton title?
Ans: Chen Jin



Friday, October 1, 2010

CURRENT AFFAIRS IN SPORTS AND GAMES 2010



"He is a young talented footballer, the way
he occupies every inch of the football ground
makes us remind that the football magicians 
are there after Maradonna's era..."





1. Mesut Ozil, the discovery of this FIFA world cup from Germany joined the Spanish giant Real Madrid recently. Which team did he quit?

Ans: Werder Breman




"Louis - the new rise in golf"



2. Who won the British golf medal 2010?
Ans: Louis Oosthuizen

3. FIFA demanded explanations from North Korea for the inglorious issue of humiliating the World Cup squad and sentencing the coach to hard labour. Name the coach who became the victiom of severe mental harassment?
Ans: Kim Jong Hun


4. In which game would you use ‘club’ to hit the ball?
Ans: Golf

5. Pepe Reina plays for which club in the English premier league?
Ans: Liverpool

6. Which country hosted the youth Olympics in 2010?
Ans: Singapore

7. Yuko Sato won the first gold medal in youth Olympics belongs to which country?
Ans: Japan

8. What is the name of the mascot of the Commonwealth games 2010?
Ans: Shera

9. Who won the US open golf medal 2010?
Ans: Graeme McDowell

10. Ryan Giggs plays for which soccer club?
Ans: Manchester United

11. Former hockey Olympian and an outstanding goal keeper Leo Pinto passed away. In which Olympics did he adorn the Olympic tag?
Ans: 1948, London(gold)



12. Who won the Masters Golf medal 2010?
Ans: Mickelson

Wednesday, January 20, 2010

SPORTS QUIZ JANUARY 2010 "CRICKET" "HOCKEY" "IPL"

1. Who is the newly elected bowling coach of Indian team?
ans: Eric Simons

2. Who is selected as the captain of Kings XI Punjab for the next IPL season?
Ans: Kumar Sangakkara

3. What is the name of the Goal Keeper of Indian Hockey Team whose eyes seek an immediate treatment after an injury at the national camp?
Ans: Baljit Singh

4. According to ESPN-CricInfo, who is the Best Cricketer of the decade?
Ans: Ricky Ponting

Thursday, November 19, 2009

CURRENT AFFAIRS IN SPORTS AND GAMES NOVEMBER 2009

1.The national football team goalkeeper of Germany committed suicide by leaping onto a train. Name that person.
Ans: Robert Enke

2. Younis Khan decided to call it a day. Who is the new captain of Pakistan Cricket Team?
Ans: Mohmed Yousaf

3. The renowned Russian Tennis player decided to retire and his last competition was against Juan Martin Del Porto which he lost by(6-4,5-7,6-4). He was number 1 holder in Russia in 2000 and 2001. Who is he?
Ans: Marat Safin

4.Who is the Hockey team Coach of India?
ans: Jose Brasa

5.Which Bahrain athlet lost his olympic medal for doping?
ans: Rashhed Ramzi