Friday, October 15, 2010


"Soaked in splendour"

The common wealth games hosted by India has been curtained down with a memorable closing ceremony conducted in splendid fashion. In spite of the initial impediments in terms of criticism and hold back of candidates, the game was organized in a commendable manner.

Let’s have a glance at the highlights of the commonwealth 2010 that displayed the nation’s emergence and pride to the world.

1. Which team tops the medal table of commonwealth games 2010?

 Ans: Australia

Countries          G   S   B  Total

 1 Australia        74 55 48 177

2 India               38 27 36  101

3 England         37 59 46 142

4 Canada          26 17 32  75

5 South Africa 12 11 10   33

2.Who were the members of the 4X400 relay team that won a gold for India?
Ans: Manjeet Kaur, Sini Jose, Ashwini Chidananda Akkunji and Mandeep Kaur

3. Which team was defeated by India in the semi-finals of Hockey to get their entry to finals where an inglorious debacle was awaiting them?

4. Which three women made a clean sweep of the discus medals for India?

"A clean sweep"

Ans: Krishna Poonia, Harvant Kaur and Seema Antil

5. Who won the first gold medal and for which event?
Ans: Augustina Nwaokolo (Weightlifting)

6. Which lady won the first medal for India?
Ans: Soniya Ngangbam (Silver)

7. Which Australian won the gold medal for 200 metre freestyle?
Ans: Kylie Palmer

8. Which team won the Men's 4 x 100m Freestyle Relay Final?
Ans: Australia 00:03:13.920

9. Which athlete was initially rejected the gold medal for 100m sprint and later awarded the same as the proclaimed winner was found guilty of doping?

Ans:Sally Pearson

10. Who won the women’s shot put gold and belongs to which country?
Ans: Velerie Adams(New Zealand)

11. Who won the men’s hammer throw gold and belongs to which nation?
Ans:Chris Harme

12. Which country won the gold for Marathon in both men’s and women’s categories?
Ans: Kenya

13. Which team won the gold medals for 4x100 metre relays for both men’s and women’s categories?
Ans: England
Women- 00:00:44.190,

14. Mew Wong was defeated by which player to win the women’s badminton finals?

"India's emerging star"

Ans: Saina Nehwal(India)

15. Who won the Men's Bantam Weight 56kg Gold Medal Bout?
Ans: Manju Wanniarachchi (Sri)

16. Which team won the Men’s team cycling sprint medal race?
Ans: Australia, followed by New Zealand and Malaysia

17. Who won the men’s singles gold for tennis?
Ans: Somdev Devvarman

18. Who defeated Sania Mirza to clinch women’s gold in singles category?

19. Which team won the men’s doubles gold for squash outplaying Australia?

20. Who secured the David Dixon award which is given to the best athlete?

Ans: Tricia Smith of Jamaica (Triple Jump)

No comments:

Post a Comment